Структурата и принципот на факелот

1. Дефиниција
Рачна алатка без цевковод што го контролира согорувањето на гасот за да формира цилиндричен пламен за загревање и заварување, исто така познат како рачен факел (обично бутанот се користи за гас)
 
2. Структура
На220 g Бутански гас режач KLL-9005Dпалмниот факел е поделен на две главни структури: комора за складирање гас и комора за пренапони.Производите од средна до висока класа имаат и структура за палење.
Комора за складирање гас: позната и како кутија за гас, која содржи гас, а нејзиниот состав е генерално бутан, кој транспортира гас до структурата на пренапонската комора на алатот.
Пренапонска комора: Оваа структура е главната структура на палмниот факел.Гасот се испрска надвор од муцката преку низа чекори, како што се примање на гас од комората за складирање на гас, а потоа филтрирање и регулирање на протокот.
 w3
Три, принцип на работа
Прилагодете го притисокот и променливиот проток на гасот за да ја испрскате муцката и да ја запалите за да формирате цилиндричен пламен со висока температура за загревање и заварување.
 
Четири, спецификации
Во однос на структурата, постојат два вида палмови факели, едната е интегрирана палмна факел со воздушна кутија, а другата е глава на огнена факел одвоена воздушна кутија.
1) Вграден палмен факел со воздушна кутија: лесен за носење, генерално помал по големина и полесен од посебниот тип.
2) Рачна глава за пламен пиштол со посебна кутија за гас: Потребно е да се поврзе со плинска боца со касета, која е поголема по тежина и волумен, но има голем капацитет за складирање на гас и подолго време за континуирана употреба.
 
Петка, карактеристики
Во споредба со факелите за заварување и другите алатки за кои е потребен транспорт на гас преку гасоводот, преносливите факели ги имаат предностите на интегрирана кутија за гас и безжична преносливост.Температурата на пламенот на пиштолот генерално не надминува 1400 степени.
Ветроупорната запалка може да се каже дека е претходник на преносливиот пламен фрлач.Преносливиот пламен фрлач од средна до висока класа е иновативно проширен во следните точки за да се зголеми неговата употребна вредност, да се прошири неговата употреба и да биде компетентен за попребирливи работни средини.
1. Структура на филтерот за воздух: намалете ја веројатноста за затнување, обезбедете ја работата на алатката и зголемете го животниот век.
2. Структура за регулирање на притисокот: оптимизирана контрола на протокот на гас, со поголема големина и температура на пламенот.
3. Структура на топлинска изолација: намалете го ефектот на спроводливост на топлина и обезбедете стабилност на структурата што го регулира притисокот и протокот на гас.


Време на објавување: јануари-06-2022 година